venerdì 16 agosto 2013

Cunigghiu all'agruduci


Alimena (PA)


’Sta ricetta la fannu ad Alimena, ed iu vi la passu tali e quali.

Prima: unu o dui cunigghi assecunnu la grussizza.  Lavatili, tagghiatici la testa, li pedi e svudiddàtili e faciti li porzioni senza sbagghiari.

Secunnu: priparati ’na marinata fatta cu cipudda tagghiata, dui pampini d’addauru, un ciuffiteddu di rosmarinu, ’n’anticchia di sali, qualchi cocciu di pipi nivuru, mezzu bicchieri d’ogghiu d’oliva di paisi e dui bicchieri di vinu russu e beddu siccu.  Faciti vugghiri lu tuttu pi qualchi minutu, scinniti e lassati ripusari.

Terzu: a marinata fridda, pigghiati li porzioni di cunigghiu e calaticcilli dintra aspittannu pi dui uri abbuccateddi.

Quartu: pigghiati un tianu beddu granni, mittitici dui beddi cucchiari di struttu, tagghiati ’na cipudduzza e facitila suffriiri ddà dintra.  Nni lu stessu mumentu pigghiati la carni, sculatila, asciucatila, passati li porzioni nni la farina e mittitili dintra lu tianu facennuli rusulari cu la cipudduzza.  Junciti sali e pipi e, a puntu giustu, sbarrati la marinata culata dintra lu tianu e faciti cociri a focu lentu.

Quintu: dintra ’na cazzarola smaltata, stimpirati un cucchiaru di zuccaru, ’nzemmula a mezzu bicchieri di acitu biancu e sbarrati tutti cosi supra la carni, juncennu un pugnu di pignola e di uva sultanina allivisciuta dintra l’acqua tiepida, mittitici puru 100 grammi di olivi bianchi sminuzzati e, a ’stu puntu, aisàti lu focu e, quannu l’acitu sarà quasi tuttu svapuratu, scinniti lu tianu e si siti boni, ’na vota assittati cu lu piattu sutta lu nasu, lassatini ’n’anticchia, si putiti.

Un cunigghiu sicilianu, a Liunforti (EN).

3 commenti:

  1. Povero CUNIGGHIU :))) Conosco tanta gente ad Alimena...di Enna nessuno! :-*

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    1. E fallo con pollo. Che problema c'è? :) Un abbraccione forte, Saridda.

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    2. :D :D ahhh se ti sentisse il pollo!!! ;)))) Anche a Palermo mangiamo il coniglio...va bene così! :)

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